10 Temmuz 2010 Cumartesi

hemşehrimin ilanı:)YOK YOK!!


Bir internet sitesi üzerinden satılık araba ilanı veren Hüseyin Sayın adlı vatandaş, 1977 model Renault 12 marka arabasına yazdığı özelliklerle okuyanları gülmekten kırıp geçiriyor
Sahibi olduğu 1977 model Renault 12 marka arabayı satamayınca bir internet sitesine ilan veren Hüseyin Sayın isimli vatandaş, arabasına yazdığı ilginç özelliklerle dikkat çekti. İlanı okuyanların sayısı her geçen gün biraz daha arttı. Hatta öyle ki, bin 500 TL bedel isteyen Hüseyin Sayın’a 10 bin liraya kadar ücret teklif edenler oldu. Hüseyin Sayın ise şimdilerde arabasını satmak yerine bu ilgi ve alakanın tadını çıkarmayı tercih ediyor.
BENİM GÖZÜMDE YER UÇAĞI
1996 yılında aldığı arabayı 2009 yılına kadar kullandığını ve arabanın kendisinin çok kahrını çektiğini söyleyen Hüseyin Sayın, “Zaman zaman eziyet etse de arabamla iyiydik. Ama daha sonra satıp yenisini almak istedim. Satamayınca bir internet sitesine ilan verdim. İlgi çeksin diye de arabaya ilişkin ilginç özellikler yazdım. İlgi artık öyle bir noktaya geldi ki artık benim biçtiğim fiyattan çok daha fazlasını vermeye başladılar. Ben de bunun üzerine arabamı satmamayı düşündüm” diye konuştu.
İŞTE HİÇBİR ARABADA BULUNMAYAN ÇARPICI ÖZELLİKLER
Hüseyin Sayın’ın arabası için yazdığı ilginç özellikler ise tam olarak şöyle: “Aracım 1977 model olup 1300 motor hacmine sahip bir yer uçağıdır (benim gözümde). ABS, klima, aırbag, açılır tavan, alaşımlı jant, navigasyon, yol bilgisayarı gibi özellikleri yoktur. Fakat, direksiyonu, sigara küllüğü, yaylı koltukları ve çakmaklığı vardır. Açılıp kapanabilen camları ve kapı kolları çalışır durumdadır. Komple orijinal olan aracımda aranırsa birkaç yerde lokal boya çıkabilir. Hatta iyicene didik didik edilirse komple boyalı olduğu ortaya çıkabilir. Yüzeysel boyaların yanı sıra bir kaç küflü bölgeye de rastlanılmıştır. Aracın rengi aslen eflatundur. Fabrika çıkışı ise koyu yeşil ile cırtlak mor arası bir şeydir. Bu boyalar zaten o dönemki renoların orijinal boyalarıydı. Bizim elimize geçtiğinde beyazdı. Biz de daha sonra kanunlara uygun olsun diye ruhsattaki yazan renk olan eflatuna boyattık. Fakat renk seçeneğinde aradım bulamadım. Ona yakın bir renk olan Mor seçeneğinin işaretlemek zorunda kaldık. Çorum kaloriferini 1 yıl önce başka bir araca taktırdığımızdan dolayı şu anda kaloriferi yoktur. Fakat kışın yedek bir aküye bağlı olarak bir elektrikli battaniye iş görebilir. Veya 2.5 litrelik bir kola şişesine sıcak su doldurarak belinize koyabilirsiniz. İmkanlar olmayınca parlak fikirler artıyor haliyle. Tüm bakımları yetkili serviste yapılmamış olup el yordamıyla eş-dost yardımıyla yapılmıştır. Aracın farları vardır. Fakat uzun ve kısa far diye bir şey olmadığı için geceleyin onunla uğraşmadan direk yola yoğunlaşabiliyorsunuz. Ayrıca farları kapalı konumdayken frene basarsanız fren lambalarının yanında farları da çalışmaktadır. Değişik bir özellik. Diğer arabalarda bulamazsınız. Arabayı hiç kilitlemiyorum. Kimse de içine girmedi şimdiye kadar. Çünkü kilitlesem bile bir çay kaşığıyla açılıyor zaten. Bilenler bilir. Anahtar derdi yok. Kaput ve bagaj anahtarsız açılabiliyor. Bu özellik modelli arabaların çoğunda bile yok. Ayrıca şoför mahallinin yanındaki kısımda ayak koyma yerinde yaklaşık 30 cm çapında bir delik vardır. Bu deliği örtmek için bir mukavva ve çuval kullandım. Yazın deliği açarak doğal klima olarak kullanmaktayım. Yakıtı da etkilemediği için gayet ekonomik. Egzozu delindi (şu sıralar koptu kopacak). Baktım güzel ses çıkarıyor. Hiç ellemedim. Çalışınca havalı bir araba gibi ses çıkarıyor. Başkaları egzozdan ses çıkarmak için paralar harcıyor. Düdük falan taktırıyorlar. Ben bedavadan yapıyorum bunu.
Aracımdan gayet memnunum. Muhayyer araçtır (O da ne demekse bir türlü çözemedim. Osmanlıca sözlüğe bile baktım ama işin içinden çıkamadım). Model yükselteceğimden dolayı satıyorum. Yoksa daha binerdim. 1979 model bir Renault 12 alacağım. Bu modeller arası renaultlarla takas yapabilirim.
MERHABA

RESİMİ DE YÜKLEMEYE ÇALIŞTIM AMA HATA OLUŞTU BAĞLANTIDAN KENDİNİZ BAKIN:)